Lična karta preduzeća
„IFA-INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY“

Preduzeće za finansijski konsalting „IFA-INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY“ d.o.o. osnovano je 17.11.1993. godine u Privrednom Sudu u Beogradu, a nastalo je od Agencije „IFA“ koja je poslovala od 1987. godine. Osnivači i direktori preduzeća su diplomirani ekonomisti Biljana i Dejan Trifunović, sa dugogodišnjim iskustvom u bankarskim, deviznim, spoljnotrgovinskim, finasijskim, knjigovodstvenim, revizorskim, proceniteljskim, pravnim i drugim poslovima. Pored diplome Ekonomskog Fakulteta i dugogodišnjeg iskustva, posedujemo licencu  Ovlašćenog računovođe i revizora, kao i licence Ovlašćenog lica za zabranu pranja novca i finansiranja terorizma . Naši saradnici takođe su ljudi od struke i znanja.

Sedište preduzeća se nalazi u Beogradu, u ul. Đorđa Nešića broj 2.

Osnovne delatnosti preduzeća su:

  • Poslovna edukacija;
  • Izrada studija o transfernim cenama,  investicionih elaborata, fizibiliti studija i biznis planova.
  • Konsalting usluge iz oblasti spoljne trgovine i deviznih poslova.
  • info – servis za start biznisa.
  • saveti i uputstva o primeni svih poreskih zakona za preduzeća i građane.

Prvi posao procene vrednosti društvenog kapitala i svojinske transformacije društvenog preduzeća u deoničarsko društvo, Biljana i Dejan Trifunović, uradili su u bivšoj Jugoslaviji, 1990. godine, za Preduzeće „KOMUNA“ iz Skoplja. Urađena je procena vrednosti društvenog kapitala i elaborat o stranom ulaganju američke firme „INK NEW JORK“ , u vrednosti od 10 miliona USD. Ovaj projekat je u celini realizovan a kapital, u vidu opreme za proizvodnju kartonske ambalaže, uložen je u novo mešovito preduzeće, koje i danas uspešno posluje.

Od upisa u registar Republičke Agencije za procenu vrednosti kapitala 1995. godine-kao ovlašćeni procenjivač, pod rednim brojem 54 – a od 30.10.1997. godine, Rešenjem br. 01-023-00573/97 Republičke Direkcije za procenu kapitala, stručni tim preduzeća „IFA“ izvršio je procenu vrednosti kapitala u više od 60 preduzeća. Neka od njih su npr. DP LUKA „LEGET“ iz Sremske Mitrovice, niz preduzeća iz sistema PIK „TAMIŠ“ iz Pančeva i druga.

Od 1991. do 1995. godine, preduzeće „IFA“  je radilo kompletan finasijski konsalting (izgradnju i postavljanje informacionog sistema za automatsku obradu podataka, poslove knjigovodstva i finansijske poslove) za Prvu Jugoslevensko-Švajcarsku banku u Beogradu.

SVIH OVIH GODINA, OSNOVNI  MOTO  NAŠE  FIRME   JE MAKSIMALNI RAZVOJ KVALITETA A NE KVANTITETA.